Games & Godis

Samtidigt i spelbloggosfären #5

Postat av Peter 18 mars 2010

I kväll är det dags för Dataspelsgalan, och Stockholm är knökfullt med inrest spelfolk. Seriöst, du kan knappt ta ett steg utan att trampa på någon av dem. Som vanligt i såna här lägen är det bäst att bara förbli sittande och låta Games & Godis peka ut några av de senaste veckornas mest intressanta spelbloggar.

GamerGadgetGirl hör bön och ger mig en lista på grymma iPhone-spel (och appar) att pimpa mina nya lur med. Radio Speltorsk drar till med en Speldialog för att fira 10-årsdagen för PS2, och brassar på med ett par videorecensioner. På Spelbloggen filosoferar Thord Daniel Hedengren om rörelsekontroller och framtidens spelande. Discordia dissar kvinnosynen i God of War 3 i allmänhet, och den patetiska sexscenen i synnerhet, och får medhåll på Tove Bengtssons blogg My life as a nerd (Tove står också för en välbehövlig sågning av eländet i dagens SvD). Oskar Skog Media låter förstå att sexscenen inte direkt fördjupade spelupplevelsen, och funderar kring sex i spel, och tipsar oss dessutom om ett Heavy Rain för oss som inte (ännu) skaffat PS3.

Och så har förstås Blog ‘em up fyllt ett år. Grattis, bwoys!

4 kommentarer till "Samtidigt i spelbloggosfären #5"

1 | GamerGadgetGirl

19 mars 2010 klockan 13:05

Grattis till nya luren! När du kommit över den västa ny pryl-febern så kan du väl posta vad som är värt en plats i DIN lur? :)

2 | Peter

19 mars 2010 klockan 17:16

Hm, varför inte? Fast jag kanske ska vänta tills jag har några appar att tala om. Än så länge har jag kanske åtta stycken, varav en enda är ett spel (Canabalt, förstås).

3 | Samtidigt i spelbloggosfären #6 « Games & Godis

25 mars 2010 klockan 16:06

[...] följer och/eller är en del av, men i synnerhet tre droppar har fått bägaren att rinna över: God of War 3-gate, Dataspelsgalan-gate och GameCrush-gate (mer om den sistnämnda nedan). Den bedrivs på twitter, [...]

4 | Halvgamla länkar: Uppsamlingsheat « Roleplaying is So Gay

31 mars 2010 klockan 12:24

[...] har jag ju alldeles glömt att länka till min gästbloggning på Games & Godis om God of War III-debatten och om glappet i grundantaganden mellan feministiska gamers och de förnuftets riddare som skrider [...]

Skriv kommentar