Games & Godis

Samtidigt i spelbloggosfären #4

Postat av Peter 04 mars 2010

Wow, they just keep coming! Visst, detta är det första inlägget i serien sedan mitten av juli i fjol, men ändå! Det innebär bara att det är mer än väl på tiden att Games & Godis reder ut begreppen och talar om vad som händer i den bubblande och kokande svenska spelbloggosfären.

Ludus Obscura tipsas vi om indierea på Steam - skynda fynda, i morgon tar den slut. Själv lurar jag på att äntligen ta chansen att spela Space Giraffe. Xboxflickan videobloggar om Bioshock 2, medan C-JBlog ‘em up delade ut en rejäl käftsmäll med en av de bästa spelrecensioner jag läst på år och da’r av samma spel. På samma blogg levererar sedan Michael Gill en rapport från Remedy i Finland om Alan Wake (och utlyser en tävling – wee!). Aglet å sin sida peppar på nya Halo, vilket jag kanske har lite mindre förståelse för… Hos Ariez bjuds vi på en snitsig guide för att flytta PSX-saves mellan PSP och PS3 – just den sortens guider är i mina ögon den kamratliga spelbloggosfären i sitt esse. Tack Elin! På Gamereactor filosoferar Jonas Mäki om Infinity Wards och Call of Dutys framtid sedan Activision kickat Vince Zampella och Jason West. när han inte diggar Giana Sisters på DS. Vicachu-Victor älskar skriver kloka saker om Level7:s bloggpris (och bildbevisar att Tommy Rydling faktiskt lever! Blogga, dude, blogga). GamerGadgetGirl skriver om sitt första spel ever och ber oss andra göra detsamma (för min del är det ganska mycket höljt i historiens dimmor – men ett av de första var i vart fall det här).

Och på Radio Speltorsk slickar Farbror Atlas sig om munnen vid tanken på vad tokstollen David Cage ska hitta på härnäst. Och jag inser att med min nyinförskaffade iPhone (japp – sist igen) kan jag äntligen spisa spelpodcasts som det var tänkt från början – dagligen, på väg till och från jobbet, och inte en gång i kvartalet sittande framför datorn. Yeay! Det är nu ni tipsar mig om de bästa, tack.

4 kommentarer till "Samtidigt i spelbloggosfären #4"

1 | Peter

4 mars 2010 klockan 21:55

Och hey – Benny H har droppat en ny BGM på Pulse: http://pulse.nu/read.php?view=text&id=2473

2 | Aglet

9 mars 2010 klockan 07:51

Förståelse schmörståelse. Jag trodde faktiskt att jag var immun mot Halo-bakterien nu för tiden. Men tydligen har jag aldrig blivit av med den helt. =P

3 | Peter

9 mars 2010 klockan 16:45

Själv har jag varit noga med att inte utsätta mig för den… ;)

4 | G&G does Dataspelsgalan « Games & Godis

19 mars 2010 klockan 17:40

[...] Det enda positiva med eländet var väl att det tycks ha fått Rydling äntligen vaknade ur sin bloggkoma. Hur fint det än är väger det dock inte riktigt upp [...]

Skriv kommentar