Games & Godis

Modern Warfare 2-peppen – jag känner den inte

Postat av Peter 09 november 2009

I natt släpps sjätte delen i Infinity Wards Call of Duty-serie. Webhallen, tillsammans med flera andra stora handlare, håller nattöppet för att möta horderna av stjärnögda gamers och chevalreskt hjälpa dem ur sin nöd. Activisions guldkalv har med sina exempellösa framgångar satt en helt egen standard för förment realistiska FPS överallt.

Peppen bland horderna av CoD-fans är enorm, den går praktiskt taget att ta på. Sägs det. För själv känner jag den knappt alls. Det är påkostat, det är tempofyllt, det är säkerligen ”episkt” – men alltså. Kanske var det för att jag, när jag nyligen doppade tårna i den veritabla fors som är Call of Duty, i form av det första Modern Warfare, mest kände mig matt när spelet implicit förklarade för mig att Nu Är Det Ett Känsligt Ögonblick. Vad jag såg var ett spel med en del oerhört imponerade sekvenser, ganska sjyst spelmekanik – och gravt tonårigt tilltal.

Kort sagt – kul för stunden, men knappast minnesvärt. Så jag blir en smula förbryllad när truckloads av normalt sett sansade gamers som blir alldeles till sig i paltorna över Activisions släpp. Vi kanske bara har olika intressen, jag och de. Eller missar jag något?

3 kommentarer till "Modern Warfare 2-peppen – jag känner den inte"

1 | Blog 'em up-Jimmy

11 november 2009 klockan 18:14

Mitt problem med CoD och MW är att det inte finns några karaktärer. Det finns satellitfoton, uppdragsbriefing och flashiga kartor men inga karaktärer. Och därmed finns det inget som får mig att koppla ”De Känsliga Ögonblicken” till något.

2 | Peter

12 november 2009 klockan 17:35

Nämen precis. Försöker man utvinna en story ur lösryckta fragment blir storyn också i bästa fall fragmentarisk. Jag antar att det är awesome i multiplayer, men om redan Left 4 Dead huserar för många pixeljagande hardcoretomtar respektive underåriga achievementhoror vågar jag inte ens undersöka hur det ser ut bland de som spelar CoD:MW.

3 | kelegrisen

18 november 2009 klockan 10:36

Jag är beredd att hålla med dig Peter. Det är så ”hypat” så jag väljer att stå åt sidan den här gången. Det är säkert vackert och spelbart som få men snckat tar ner det en smula. Och jag har förstått att CoD nuförtiden handlar om onlinelirande och ingenting annat. Lite synd för jag älskar storymode!

Skriv kommentar