Games & Godis

It’s oh so quiet (ssh, ssh)

Postat av Peter 14 juni 2010

Microsofts presskonferens på E3 var tamare än man kunde hoppats på, men en sak gjorde de i alla fall bra. Inte bara avtäckte de sin nya, slimmade Xbox 360, de berättade också att den kommer att finnas tillgänglig i detaljhandeln i USA redan inom en vecka – och till råga på allt försåg de alla närvarande med en varsin, fabriksny enhet. Gissa om det vägs, mäts, skruvas och inspekteras på billiga hotellrum i Los Angeles i detta nu?

Liksom PS3 har man satsat på ett utförande i svart ”pianolack”, en fad jag hade hoppats skulle vara död och sex fot under hårdstampad landsortsjord vid det här laget. Tillsammans med den kantiga formen blir intrycket snarare värsta sortens gamer-PC än något man vill skylta med i vardagsrummet, vilket jag annars gissar att Microsoft är ute efter. Särskilt med tanke på den extremt casual-anpassade lineup man presenterade.

Priset anges till $299, vilket översätts till 3000 kr – samma pris som en 360 Elite idag, menar Microsoft men utelämnar då att även om denna länge har legat runt det priset har den samtidigt varit generöst bundlad med en handfull spel och kanske en extra handkontroll. Så vad får man för pengarna? Nå, för det första menar tillverkaren att denna senaste upplaga är ”whisper quiet”, vilket sannerligen vore önskvärt. Men lika önskvärt vore ännu mer hårda fakta. Vilka ljudnivåer pratar vi, exakt? Hur vet vi att vi slipper ännu en RLOD-epidemi? Bluray har det inte talats om, varför? Hur står det till med strömförbrukningen, särskilt när det gäller de utökade, icke-spelrelaterade tjänsterna? Att släppa en sprillans konsol 2010 utan att sänka strömförbrukningen vore oförlåtligt, men det vore knappast oväntat om den visar sig vara minst lika hög. Et cetera, et cetera.

Om du vill behålla din gamla burk och samtidigt införskaffa Kinect får du vara beredd på att ge den gigantiska strömadaptern sällskap av ännu en. Med en ny Xbox räcker det med att plugga in en USB-kabel. Om det innebär att den nya burken har en ännu större strömadapter (och därmed ger mitt skämtsamma E3-inlägg från i helgen rätt) återstår att se.

Oh, just det. Den nya burken har inbyggd wi-fi, något som PS3 haft sen dag ett och som 360 pinsamt nog saknat. Jag kommer alldeles säkert att skaffa en, nära släppdagen också, men det är inte för att jag är så överväldigad av dagens nyhet. Men det var ju snyggt att lyckas hålla det hemligt så länge.

Uppdatering: Kotaku förser oss med en pinfärsk, om än enkel, genomgång av den nya maskinen. Strömadaptern är alltså, hör och häpna, mindre. Även hårddisken har fått en ny form, och sitter numera på högra sidan av lådan för oss som har vår 360 liggande, och alltså i botten för er som väljer att ha den upprätt. Se efter själv, vetja.

1 kommentar till "It’s oh so quiet (ssh, ssh)"

1 | pixelviking (f.d. GamerGadgetGirl)

16 juni 2010 klockan 15:54

Nog för att man är prylgalen… men inte köper man väl en helt ny 360 bara för lite pianolack och den tysta fläkten skull. Då kan man pimpa och modda den gamla konsolen med en ny fläkt och skal. ;)

Wi-fi är dock sannerligen på tiden för de som köper 360 för första ggen! Pinsamt att behöva betala mellan 600-900 spänn bara för den, som jag sett nyligen i affärerna.

Skriv kommentar