Games & Godis

It’s playback time

Postat av Peter 01 april 2010

Påsk! Fyra dagar av vårkänslor och rekreation, efter en lång mörk vinter av stress och elände. För Games & Godis del innebär helgen fyra dagar som åtminstone delvis kommer att tillbringas i soffan, för lite efterlängtad kvalitetstid med vår underhållningsmaskinpark, efter några veckors speltorka. Här ska spelas Brütal Legend (det är dags för det sista rycket där nu), Left 4 Dead 2, Mario Kart Wii, Disaster: Day of Crisis, Dragon Age: Origins och några till. Både Bayonetta och Saboteur ligger till exempel i högen av ännu inplastatBioShock, förstås – för några veckor sedan började jag till slut med mitt projekt att spela igenom denna moderna klassiker, parallellt med läsningen av Ayn Rands The Fountainhead. Hittills har jag avverkat drygt två banor i det förra och ett hundratal sidor av den sistnämnda. Jag ska avrapportera det där så småningom.

Därtill lär det påtas en smula bland några last gen-spel som ligger strödda kring vår gamla PS2. Fahrenheit, Odin Sphere, Okami och Shadow of the Colossus kan alla bli aktuella. Vem vet, kanske kommer det rentav att bloggas lite också.

Och låt oss inte glömma bort vår polare Jesus. Det är trots allt tack vare honom som de flesta av oss är lediga både på långfredagen och annandag påsk, och därmed får generöst med tid till, om man så önskar, spelande. Så varför inte lägga några minuter på flashspelet Run Jesus Run? På tio sekunder ger utvecklaren och webpionjären Alex Baio dig möjligheten att kuta runt och do Jesus stuff (genom att trycka på space-tangenten) – i tio sekunder. Hur många apostlar hinner du få ihop?

4 kommentarer till "It’s playback time"

1 | kusin thomas

1 april 2010 klockan 19:15

Det är väl snarare Atlas Shrugged som Bioshock tar och lägger en stor bajskorv på – och med rädda. En kompis till mig blev förra året en uttalad objektivist och efter många diskussioner fram och tillbaka hade jag utvecklat ett hat för Ayn Rand som jag aldrig känt inför något annat. Hon är intellektuellt oärlig och en ooooooooootroligt värdelös författare. Jag försökte ta mig igenom Atlas Shrugged, men det gick bara inte. Totalt värdelös karaktärisering (de som är för hennes ideologi framställs som helt perfekta, de som är emot total individualism framställs som dumma byfånar), den sämsta dialogframställningen jag någonsin läst och hennes miljöbeskrivningar är så tråkiga och intetsägande att jag inte vet var jag ska ta vägen. Ovanpå detta hade hon inte vett nog att anställa en redaktör som kunde skära bort en sisådär 500 sidor av överflödigt dravel från hennes så kallade romaner.

Vill du läsa något bra om objektivism ska du läsa Michael Shermers ”The unlikeliest cult in history” (borde fortfarande finnas online) eller varför inte hela boken ”Why people believe in weird things”. Personkulten kring Rand är skrämmande och objektivism är en utopisk samhällssyn som inte fungerar på något sätt alls. Att Rand sen håller på och omdefinierar begrepp för att det ska passa in i hennes argumentation är det som stör mig mest och det som gör henne till intellektuellt oärlig.

Kul att se den här bloggen förresten. Kommer du ihåg när du skrev ihop en guide till hur man klarar Leisure Suit Larry 1 till mig när jag var jätteliten? :)

3 | Peter

1 april 2010 klockan 22:39

Thomas, jag har försökt börja på Atlas Shrugged ett antal gånger, men slutat igen när jag stångat pannan blodig. Fountainhead är mer njutbar som roman, även om de ideologiska pekpinnarna hela tiden lurar strax bakom.

Kul att du gillar bloggen! Har du missat den så här långt?! Haha, Larry-guiden hade jag glömt bort. Verkar ju vara en toppenidé annars, att lura på en åttaåring gladporrspel från Sierra. Fina minnen :D

4 | Blog 'em up-Jimmy

11 april 2010 klockan 23:02

Jag tycker att Atlas shrugged är bra =(
Och nej, jag är inte radikalkapitalist. Och ja, boken är en vandrande noir-klyscha.

Skriv kommentar