Spela sportspel på PC

Sportspel har alltid varit en omtyckt kategori när det kommer till spel både på PC och andra konsoler. Även om konsoler som PS4 och Xbox har tagit över mer och mer så finns det fortfarande många som föredrar att spela på PC. Redan på 90-talet släpptes det sportspel som blev otroligt populära. Exempel på dessa spel är NHL 94 som var väldigt innovativt när det lanserades. Bara det faktum att du kunde spela fyra stycken samtidigt var häpnadsväckande. Ett annat spel som var mycket populärt under 90-talet var friidrotts-spelet Athlete Kings som tog tiokampen till en helt ny nivå. Trots att detta spel i stort sett bara bestod av att trycka så snabbt du kunde på en tangent så pratas det fortfarande om spelet i dessa sammanhang.

Det vanligaste när du spelar ett sportspel på PC är att du spelar med utvalda tangenter på ditt tangentbord. I många spel har du möjligheten att ändra kontrollerna efter dina egna personliga preferenser. Du kan också koppla in en handkontroll till datorn och spela med den om du tycker det är enklare. Ska du möta någon i din kompiskrets eller familj är det vanligt att en kör med joystick och en med tangentbordet. Om du spelar själv möter du datorn och det finns olika svårighetsgrader att välja mellan. Du kan alltså själv bestämma hur svår utmaning du vill ha i takt med att ditt självförtroende växer. Det finns även spel där svårighetsgraden stiger till exempel om du börjar som nybörjare och spelar dig upp till högre ligor eller liknande.

Fotbollsspel till PC

Fotboll är världens största sport och detta speglar sig även i de sportspel som finns till PC. Serien i FIFA har länge varit den populäraste och gavs ut för första gången redan 1993. Det är känt för att vara väldigt verklighetstroget och du har tillgång till alla de största spelarna och ligorna. Det släpps än i dag till PC och fansen är lika förväntansfulla som för 20 år sedan. Många har försökt att konkurrera ut FIFA men det är bara ett spel som har närmat sig samma nivå och det är Pro Evolution Soccer. Dock har de inte alltid haft tillgång till samma licenser plus att det inte känns lika verkligt när du spelar. Detta är också ett spel som fortfarande släpps varje år och nu även har en mobilversion.

Tennisspel till PC

Tennis är en annan sport som alltid varit otroligt populär och lämpat sig väldigt bra som PC-spel. Virtua Tennis är ett av de populäraste tennisspelen som gavs ut för första gången 1999. I detta spel tävlar du i olika tennisturneringar och ska jobba dig uppåt i karriären. Den senaste i ordningen är Virtua Tennis 4 som gavs ut 2011. Här kan du välja om du vill spela med en joystick eller med tangentbordet. Om det går bra för dig och du jobbar dig uppåt i din tenniskarriär kan du köpa uppgraderingar som ett bättre racket eller nya kläder. Utmanare till Virtua Tennis är bland annat Top Spin och Tennis World Tour. Någonting som ofta utmärker tennisspelen är att du har möjlighet att spela både som kvinna och man.

Övriga sportspel till PC

Förutom de stora sporterna finns det även en rad spel för de lite mindre och mer udda sporterna. En populär form av sportspel är bilspel där du tävlar på olika banor. Många köper dessutom till en ratt som du kopplar in till datorn för en lite verkligare känsla. Även här har du chansen att uppgradera och köpa dig bättre bilar och liknande. Vintersport är ett annat populärt tema och här finns allt från snowboard till skidåkning. Oftast ingår det en kombination av flera sporter i ett och samma spel. Det är vanligt att spelföretagen tar hjälp av kända sportprofiler för att marknadsföra sina spel. Ett exempel på detta är golfspelen under namnet Tiger Woods där profilen är en stor del av serien. Detta har gjort att de ökat i popularitet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *