Spela sportspel med konsol

Dagens sportspel till konsol är betydligt mer lättillgängliga än de var för några år sedan. Då var du tvungen att ta dig till en butik som sålde spelen för att köpa spelet. Idag kan du med enkelhet leta reda på det spel du är intresserad av och först testspela det innan du köper det. Och när du har väl bestämt dig behöver du inte ens lämna hemmet. Allt som behövs är en internetuppkoppling. Du laddar bara ner spelet direkt i din konsol, exempelvis Playstation eller Xbox. När du har köpt och laddat ner det spel du önskar att spela är det därefter bara att sätta igång. Förr var denna procedur betydligt mycket mer avancerad och du kunde inte köpa spel direkt i din konsol utan var tvungen att göra ett köp i fysiska butiker.

Internet har även öppnat möjligheterna till att spela tillsammans. Om du och dina vänner allihop köper FIFA kan ni, tack vare internet, spela tillsammans online. Ni kan umgås utan att ens behöva befinna er i samma rum. Även om det alternativet också är fullt möjligt då det går att koppla in extra handkontroller till din konsol. Eftersom många sporter är just lagsporter är det riktigt kul att spela tillsammans med sina vänner, kanske göra några turneringar och bilda lag. Spelmöjligheterna är definitivt många men kanske inte riktigt lika många som antalet speltitlar det finns inom sportspel. Listan kan göras oändligt lång och innefattar kategorier som fotboll, ishockey, tennis, bowling, rally eller varför inte golf och simning? Det enklaste sättet att hitta rätt spel är att söka antingen via din spelkonsol eller via datorn.

Fotboll

De flesta som äger någon typ av konsol har nog hört om spelet FIFA. Det är ett spel som utkommer årligen och varje år är det uppdaterat med nya lag och spelare. I spelen finner du ligor som Bundesliga, Premier League, La Liga med flera. Det är en så kallad never ending story. Spelet är galet populärt och brukar sälja för miljontals kronor redan samma dygn som det släpps. Och som vi nämnt, nu behöver du inte ens stå i kö. Det är heller ingen risk att spelet kommer ta slut. FIFA kan spelas själv eller tillsammans med vännerna över internet. Tävla mot eller med varandra, skapa drömlaget och vinn cupen. Det är ett otroligt roligt tidsfördriv för både stora som små som inte kräver mycket tidigare erfarenhet då du blir instruerad hur du spelar i varje spel.

Ishockey

Vi nämner bara de två största idrotterna då det är dessa som dominerar. NHL är en ishockeyserie vida känd internationellt. Här spelar de bästa, ingen tvekan om den saken. Men även här byts spelare ut och trupper och lag ändras. Då är det bara för speltillverkare, som EA i detta fall, att hänga med. Tv-spelet NHL släpps även det årligen precis som FIFA. NHL som sportspel är uppbyggt ganska liknande som FIFA. Du kan spela själv eller med vänner online. Du behöver bara din konsol och en uppkoppling till internet för att ta del av underhållningen och utmana dina vänner eller spela i samma lag. I spelet kan du naturligtvis öka i nivå och i samband med att du blir bättre låses extrafunktioner upp, exempelvis exceptionellt bra spelare, laguppställningar med mera.

Sammanfattningsvis

Sportspel till konsol är otroligt roligt och tillgängligt. Det går att köpa spelen direkt i konsolen och bara ladda ner. De konsoler som dominerar marknaden är Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch. De flesta stora och kända speltitlar, som FIFA, NHL, NBA Live och PGA Tour, går alla att spela på både dator och konsol. Själva genren sportspel innehåller givetvis även sporter som brottning, rally, Formel 1, simning med mera. Spelalternativen är många och denna genre passar inte bara för den mest sportintresserade utan även andra spelare brukar gilla denna typ av spel. Sportspel ger en adrenalinkick och du kan spela på egen hand eller också tillsammans med dina vänner och familj. Lycka till med ditt spelande oavsett om det är FIFA, NHL eller något annat sportspel du väljer!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *